Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ευθεία αμφισβήτηση του Βαρουφάκη από τον Λαπαβίτσα - Αφήνει αιχμές, δείχνει δυσφορία

O Λαπαβίτσας έχει δίκιο κυρίως όχι γιατί ο Βαρουφάκης είναι εκτός γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ο ισχυρισμός έχει σχετική αξία. Το καθοριστικό είναι πως τα μνημόνια:

α) Είναι αποτέλεσμα της σύμβασης με όρους αγγλικού δικαίου που κατέλυσαν την ισοτιμία της χώρας από τη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.

β) Τόσο το πρώτο όσο και το επόμενο μνημόνιο που ακολούθησε από τον Α. Σαμαρά και Β. Βενιζέλο μαζί με το μεσοπρόθεσμο, αποτελούν την επιτομή της ακροδεξιάς ιδεολογίας του νεοφιλελευθερισμού, που επέφεραν τη καταστροφή του 1/3 του εθνικού πλούτου, τα λουκέτα, τη φτωχοποίηση και τη διάλυση

Ο Βαρουφάκης το 2010 είπε πως ήταν λάθος η συνταγή! Για αυτό και τώρα επιδίδεται στο έργο του τιμαριούχου των μνημονίων, τεμαχίζοντας τα σε επί μέρους, κατά το δοκούν και ανάλογα με τους συνομιλητές του, όπως κάνουν όλοι οι απανταχού οπορτουνιστές. Ο Γ Βαρουφάκης Δεν ασχολήθηκε διαχρονικά:

α)Με θέματα ιδεολογικών αρχών και β) Με την οικονομία.

Τα θέματα της ατζέντας του ήταν και είναι τα δημόσια οικονομικά, τα χρηματιστηριακά, τα χρηματο-πιστωτικά. Δηλαδή το μονεταριστικό πακέτο .Αυτό που αποτελεί την ατζέντα του Ντράγκι, του Σόιμπλε και λοιπών στα παίγνια του κύκλου: έλλειμμα, χρέος, πληθωρισμός, αποπληθωρισμός, χρηματο-οικονομικά, επιτόκια, ανταλλαγή ομολόγων, τη διαπραγμάτευση επ αυτών κλπ.

Επαναλαμβάνω: Το 2010 είπε: Ήταν λάθος η συνταγή!

Καμία σχέση με τα πραγματικά αίτια της κρίσης,, με τη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και τα συνεπακόλουθα της.

 http://www.iefimerida.gr/news/190370/eytheia-amfisvitisi-toy-varoyfaki-apo-ton-lapavitsa-afinei-aihmes-deihnei-dysforia

Δεν υπάρχουν σχόλια: